fredag 13 november 2009

Tankar om försvaret

Krönika

Under den närmsta tiden så tänkte jag försöka ge en bild av de problem som jag uppfattar i de olika lagdelarna, först ut är problemområde nummer ett. Försvaret.

Dagens backlinje ser ut enligt följande:

*En högerback som är i slutet av sin karriär, och inte blir bättre.
*En mittback i U21-landslaget som efter en tung höst inte känns lika stabil längre.
*Ytterligare en mittback i U21-landslaget. Har tyvärr en benägenhet för misstag och känns lite som en risk. Ändå: Han har potential!
*: VB-positionen är numera ledig efter att Adama lämnat, för tillfället tror jag ytterbacksreserven Stoffe har denna plats. Han är mittfältare egentligen.

Sen då?

*En 25-årig finsk mittback, som tidigare spelat mer på innermittfältet. Är han en back? Kanske. Är han em bra allsvensk mittback? Nej.
*En oprövad mittback alt ytterback som under slutet av säsongen fick göra ett par matcher.
*Till slut: En högerback med stort hjärta men mindre känsla i sina fötter. Är han något för en HB-plats? Nej! Ser honom snarare som ett rivjärn på mitten.

Så vad har vi egentligen i vår försvarslinje?
*Ingen stabilitet
*Ingen ledare
*Ingen offensiv kraft
*Samt ett stort jävla hål på vänstersidan.
*Förutom vänstersidan står vi alltså och faller med en lovande mittback i Joel Ekstrand. Gång på gång har HIF gamblat och testat nya mittbackar under de senaste åren, främst provspelare. Hur vore det om HIF prioriterar defensiven och värvar etablerat?

Vad tycker ni HIF bör göra med försvaret?

6 kommentarer:

  1. värva Fredrik risp och Andreas Dahlèn och sätt ner christoffer andersson som högerback.

    SvaraRadera
  2. Oske: Då hade vi fått en backlinje av absolut allsvensk toppklass.

    SvaraRadera
  3. HIF har inte råd med etablerade klassbackar,därför får vi nöja oss med en backlinje i form av Wahlstedt-Nilsson-Ekstrand och förmodligen CA som VB.Tyvärr så kommer det med största sannolighet inte köpas in en mittback eller en högerback,bara EN vänsterback(skulle egentligen vela ha 2st)men det blir nog bara en.HIF kommer vänta tills Edmans kontrakt går ut i sommar och därmed får antingen CA,Erik eller Holger spela VB.

    SvaraRadera
  4. Om nu fredin har lovat hareide att satsa är Fredrik risp och Andreas dahlen inga ekonomiskt svåra värvningar. Kan inte tänka mig att dahlen kostar mycket och risp behöver bara sign on, det skulle man kunna lösa vid en försäljning av patronen.

    SvaraRadera
  5. Jag är väldigt kluven till backlinjen. Tycker samtliga spelare har sina förtjänster. Men det är något som ändå inte stämmer. Jag vill att man fortsätter att ge både Joel och Markus chansen för de har ett mycket bra backspel i sig. Men om båda de skall spela måste man ha väldigt bra ytterbackar för att ge dem stöd. De gör trots allt den del grodor.

    Om man värvar Risp borde man nog sälja Patronen. Han känns lite onödig. Han borde vara den som backlinjen skulle ta stöd krin men det verkar inte bli så.

    Absolut viktigast är att få en oskadad backlinje som spelar match efter match tillsammans. Så har inte varit fallit i år. Det ger tyvärr misstag och osäkerhet som resulterar i fler baklängesmål än nödvändigt.

    SvaraRadera
  6. Andreas Dahlén är en ruskigt bra värvning. Ett lyft för bägge parter. Jag hoppas JJ värvar Dahlén för han är en toppback

    SvaraRadera