tisdag 17 november 2009

Tränarfrågan

Krönika. Sedan den ekonomiska krisen i början av 2000-talet har HIF haft ett par år där framgången varit nära men ändå långt borta. I år har vi - i ärlighetens namn - inte varit i närheten av att vinna något alls. Faktum är att jag ganska tidigt under den nyss avslutade säsongen, gav upp tanken om ett SM-guld. Med tanke på hur laget ser ut, hur läget förändrats under de senaste åren och vad som händer kring laget så är de lätt att peka på vad som behöver färbättras. Jag tänkte att i ett par inlägg framöver ta upp vissa delar som vi bör förändra och förbättra, både på plan och utanför. Och i denna första delen tänkte jag prata om personen som skall ta störts ansvar. Tränaren.

Det blir mer och mer uppenbart att Bosse var en nödlösning för endast en kortare period. Visst har han gjort ett hyfsat arbete, men samtidigt så har det uppenbarligen saknats en hel del i spelet under de senaste säsongerna, saker som borde ha varit prioritet ett när man letade ny tränare och till slut valde Bosse.
För HIF:s del behövs de en ny röst med nya idéer. Som kan tillföra något nytt till spelet och tänkandet kring långsiktig satsning.
Jag hoppades på att Åge Hareide ville komma hit och under en längre period bygga upp HIF på nytt. Nu hoppas jag att klubben har ett par riktigt intressanta tränarnamn som står redo att snacka och ta över HIF. Om vi kan få en stark tränare att ta över (under MINST tre år) och låta honom sätta sin prägel på spelet så väntar en spännande framtid. Och i tider som dessa kan vi inte fövänta oss snabba resultat. Vi måste börja börja om. Så ser det ut just nu.

Nu fick vi inte Åge, så vilka alternativ finns? Eklund har nämnts och ska inte sågas för sina tidigare insatser som tränare, det som får mig att tveka kring Eklund är att han inte kommer "utifrån". Jag vill se nytt blod i föreningen, en ny attityd och då finns namn som Norling, Wieghorst tillgängliga och utöver dessa "kända" namn så bör det finnas en rad intressanta tränare i Norge och Danmark.

En personlig favorit hade varit Ålborgs svenske tränare, Magnus Pehrsson som är en stor personlig favorittränare och som ryktas vara på väg att få gå från sin danska klubb. Dels står han för en intressant modern fotboll med mycket fart och rörelse, något som lyst med sin frånvaro i HIF under året. Vidare har han spelarerfarenhet, har tränat och gjort det bra i Allsvenskan, testat på utlandet med bra (åtminstone tidigare) resultat. Samt att han, kanske viktigast av allt, är enormt duktig på att hitta spelare till bra pris.

Vi behöver nytt blod i leden. Vi behöver en ny röst som ska eka på Olympia nästa säsong. En tränare som vill satsa ungt, som vill föra in något nytt och som får chansen att jobba långsiktigt under längre tid.

Mitt namn? Magnus Pehrsson.

2 kommentarer:

  1. Snälla någon... Magnus Pehrsson? Först och främst, han är under kontrakt med Åhlborg. Ja, blah blah blah att han är på väg bort, men just nu i detta läge är han inte ledig och HIF har haft ett MÅL (som du nu klagade på innan) att ha en tränare klar före spelarna går på semester nästa vecka... Jag kan ju säga att Pep Guardiola också är intressant då, för Barcelona har ju inte spelat så jättebra, OJ, kanske är han på väg bort, nej, vi väntar ännu längre för att se om någon blir SPARKAD från sitt nuvarande jobb! JA!

    Nej, kör på någon som är ledig, satsa på att få färdigt honom innan nästa veckan och låt honom och Jeppe sitta inlåsta i en vecka och hitta lite afrikaner med steroid lår...

    SvaraRadera
  2. Nu råkar dock " Stenbock" & HIF kanske veta det som det ryktas för fullt om i DK just nu, att Pehrsson kan få gå redan denna vecka. Däremot tror jag han isåfall signar för DIF.

    SvaraRadera