måndag 2 november 2009

Vilken ambition bör HIF ha inför 2010?

VISIONER FÖR 2010
Efter en tung, tung höst väntar vi nu på att vända på almanackan från 2009 till det nya ännu hoppfulla 2010. För att börja nedräkningen mot säsongen 2010 ställer vi oss fyra avgörande frågor kring vår närmaste framtid och de faktorer vi anser stödjer de förhoppningar vi har om dem. Ett expertpanel bestående av oss på HIF-bloggen är först ut att besvara de fyra frågor som de flesta av oss försöker finna lämpliga svar på i dessa off season-tider. Vad du har för svar kan du fylla i själv i kommentarstråden...

1. Vilken ambition bör HIF ha för säsongen 2010?
2. Tror du att HIF kan leva upp till den ambitionen?
3. Är det realistiskt att tro att HIF inom de närmaste tre åren återtar tronen på den svenska fotbollsscenen?
4. Vilka faktorer ser du själv som bevis på att det blir som du tror?


Jakob ser det som:
1. Ambitionen skall vara guld i HIF men realistiskt sätt så ska man fortsätta sträva mot topp-4.
2. Tveksamt. Visar sig alla unga spelare möta kraven och kanske spela över sin förmåga kan det bli ett roligt år. Hänger även på hur mycket pengar man kan förstärka för.
3. Ja det tycker jag allt det kan vara, fortsatt satsning på unga spelare blandat med kvalitetsförvärv så. Allsvenskan är så jämn att man kan komma långt med duktiga ungdomar och ett par lyckade nyförvärv.
4. Inte en aning, men jag tycker däremot själv att jag låter övertygande.

OP svarar:
1. Med tanke på de värvningar som HIF lär kunna prestera under uppehållet så ser inte jag SM-Guld som ett realistiskt mål för 2010. Då är det bättre att bygga upp det, ganska intressanta laget vi har - få en bra stomme - och fylla på med ett par etablerade namn inför nästa säsong (plocka hem Edman, Atiba...) och satsa på guld det året. Med ett riskkapitalbolag.
2. Att bygga upp ett starkt lag som KAN spela fotboll längs marken? Självklart ska det bli bättre än förra säsongen, den nya tränaren har en prägel att sätta på laget.
3. Att inom tre säsonger ta SM-guld, det tror jag absolut. Ett bra förstaår kommande år för klubben, sen kan vi vara med år 2 och år 3.
4. Faktumet att vi har många unga intressanta spelare som fortsätter att utvecklas, kan vi behålla dem då är det riktigt bra för HIF. En intressant tränare, en ny arena(?, snarare renovering), ett riskkapitalbolag och en smart ledning. Jag funderar på om Fredin och JJ ska vara kvar här eller om vi inte ska få in nytt folk.


Vad säger ni läsare om frågorna? E-Zinerävar som "Zigzag", "Leif" och alla andra, ni måste ha en del tankar kring detta!

Ps. Hoppas den nya layouten gör det lättare att få en överblick över vad som skrivs. Ds.

2 kommentarer:

  1. Nope, "layouten" blev tråkigare nu! Varför ändra?

    SvaraRadera
  2. Atiba hade varit riktigt nice, men känns det särskilt sannolikt?

    SvaraRadera